Beschermende motorkleding

Bescherming tijdens het motorrijden is van groot belang. Iedereen weet hoe gevaarlijk het is om bijvoorbeeld in je spijkerbroek en T-shirt op een motor te zitten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit vroeger ook deed. Natuurlijk dacht ik zoals iedereen dat het stoer was om zonder bescherming op een motor te zitten. Gelukkig ben ik ondertussen overtuigd geraakt van de noodzaak van beschermende motorkleding.

Interessant is echter dat mensen die minder goed beschermd op hun motor zitten, vaak wel voorzichtiger rijden en hierdoor minder snel een ongeluk krijgen. Terwijl mensen die in een volledig hoge kwaliteit motorpak rijden, vaak meer risico nemen en dus sneller een ongeluk veroorzaken of krijgen. Dit herken ik bij mezelf ook. Nu ik beter beschermd rond rijd voel ik mij op toch veiliger en durf ik meer. En juist hierin schuilt het gevaar van een ongeluk. Gelukkig ben ik mezelf hiervan bewust en weet ik dat op moet passen als ik met te veel vertrouwen op mijn motor zit.

ongeval

Waarschuwing

Ik hoop dat ik door dit blog ervoor kan zorgen dat jullie beter bewust zijn van de gevaren op het gebied van motorkleding. Vooral het psychologische gevaar van jezelf veiliger voelen met meer bescherming is een valkuil waar rekening mee moet worden gehouden. Ik wens jullie allemaal nog veel veilige kilometers toe.